slogan
Heeft u vragen? Bel 0591-641273 Maak afspraak

Dompelen

Het dompelen van de blokhut gebeurt met de volbad dompel methode. Hierbij worden alle wandprofielen, ramen, deuren en overige delen die met regen/vocht in aanraking kunnen komen stuk voor stuk in een bad gedompeld.

dompel bad

De inhoud van dit bad bestaat uit een kleurloze water gedragen mix van Embalit P met daarin Propiconazool als werkzame stof (houtverduurzamingsmiddel). Daarnaast Ultrawood 5 (wax) als toevoeging om het hout beter te beschermen tegen vocht en weerstand te geven tegen scheuren, splijten, barsten en kromtrekken.

Embalit P is preventief en curatief werkzaam tegen houtaantastende schimmels met een langdurige werking. Houtverduurzamingsmiddelen bevatten biocide werkzame stoffen voor het beschermen van hout tegen schimmels en/of insectenaantasting.

Er bevinden zich geen pigmenten (kleurstoffen) in dit product en daardoor zal het hout onder invloed van weersomstandigheden nog wel gaan verkleuren. Om verkleuring tegen te gaan, dient de blokhut te worden nabehandeld met een kleurbeits.

Wij raden u ten zeerste aan om het product zo spoedig mogelijk een tweede laag kleurbeits te geven. De reeds aangebrachte behandeling is namelijk geen eindbehandeling. Het product is op moment van levering klaar voor deze tweede behandeling. Vervolgens is het zeer verstandig om de blokhut de eerstvolgende jaren wederom te behandelen. Wij raden u aan om dit met een door uw dealer aangeboden product te doen. 

Nieuws

meer nieuws